6 שלבים לרכישת בית מקבלן בצורה מוצלחת

6 שלבים לרכישת בית מקבלן בצורה מוצלחת

אין כמו לקנות חדש, לחדש תמיד יש את ההילה המיוחדת שנותנת הרגשה טובה יותר, זה בדוק! אולם להבדיל מרכישת חולצה או נעל חדשה רכישת בית חדש הינו הליך מורכב שמחייב ידע ומקצועיות שברוב המקרים חסר לנו.

כפי שאתם יודעים מבין כל ההחלטות המשמעותיות שאנחנו עושים בחיים רכישת בית חדש היא ללא ספק אחת מהן המהלך המשמעותי כולל השקעה כספית גדולה מאוד שרבים מאיתנו לא יכולים לעמוד בה ונדרשים לקחת משכנתא, הלוואה שההחזר שלה מתפרס על שנים רבות קדימה. אחת הבעיות הנפוצות היא שגם לאחר שרכשנו את הבית שלנו מקבלן כלומר חדש יש לנו סיכוי גבוה להיכנס להוצאות נוספות, לא מתוכננות בעקבות ליקויי בניה כאלו ואחרים. את הליקויים אנו יכולים למנוע או לפחות את ההוצאה לתיקונם על ידי עריכת בדק בית לנכס. בדק בית הירא בדיקה כוללת שבסופה מקבלים דוח מקיף על הנכס, איכותו, הליקויים שבו והערכת עלויות לתיקונם. באופן זה אין הפתעות, אנו יודעים בדיוק מה אנו עומדים לקבל עבור התשלום שלנו ואם ביצענו בדק בית נוכל לפנות את הקבלן על מנת לחייב אותו לבצע את תיקון הליקויים, במקרים בהם הקבלן מתחמק או מתנער דוח הבדיקה ישמש אותנו בבית המשפט. על מנת לבצע עסקת רכישה מוצלחת יש 7 שלבים אותם תצטרכו לעבור

אלו 6 השלבים שבעזרתם תבצעו עסקת רכישה מוצלחת

1 – בירור כללי

לא קונים כלום בלי לברר, קל וחומר לגבי רכישת בית חדש מקבלן. חשוב להכיר את הפרויקט, זמני ביצוע, המבצעים, גדלי הדירות וכדומה מומלץ לדעת איך הוא יראה, על מנת שהרכישה שלכם תתאים לצרכים שלכם.

2 – הכירו את הסביבה

חשוב מאוד להכיר ולדעת מה יש מסביבכם בנוסף על נראות הבית, כמה בתי ספר, אילו גני ילדים, פארקים, קניונים ושירותים ממשלתיים על מנת שסביבת המגורים שלכם תאפשר לכם איכות חיים.

3 – עם מי אתם “מתחתנים”?

לאחר שהכרתם את הפרויקט וסביבתו כעת חשוב שתדעו מי האחראי, למי תפנו אם יתגלו ליקויי בנייה לאחר ביצוע בדק בית, נכון שיש את הקבלן אך זה האחראי על הניירת, ההיתרים וכל השאר הוא למעשה הבעלים הראשיים של הפרויקט.

4 – הכירו את הקבלן

קבלן שבונה משרדים או קבלן שיפוצים לא בהכרח יודע או יכול לבנות בתים ובניינים ולכן להכיר את הקבלן זה חשוב ביותר, תוכלו לבררעל היכולת שלו לעמוד בלוחות זמנים, על רמת הגימור שלו ואפילו לאחר ביצוע בדק בית לדעת עד כמה הוא יהיה אחראי לליקויי בניה שיתגלו.

5 – בעלות על הקרקע ומה היא “קומבינציה”

חשוב לברר מי הבעלים הרשמי של הקרקע, האם הקרקע בבעלות חברת הבניה, שאין עיקולים או אם היזם מכר לקבלן חלק מהמגרש במקום תשלום (עסקת קומבינציה) יש לוודא שהקבלן לא מוכר לכם את אחת הדירות שנועדו להיות של בעל הקרקע (כתוצאה מעסקת הקומבינציה).

6 – היתרים ורישיונות

ישראל היא מדינת חוק, ולגבי בניה יש חוקים המחייבים את הקבלן לבנות עם היתר, ללא היתר אסור להתחיל בפרויקט הבניה ולכן אם הקבלן מוכר לכם דירה ומציין שעדיין איון היתר, כדאי שתגבילו בזמן את קבלת ההיתר בכדי שתוכלו לבטל את העסקה במידה והקבלן לא מקבל את האישורים הנדרשים.

לסיכום שלבי רכישת בית חדש

רכישת בית חדש אינה דבר שיש להקל בו ראש וחשוב להתייעץ עם מביני עניין, מעבר לבירורים על הבנייה והקבלן חשוב לוודא מה הם העלויות שתוציאו בנוסף על מחיר הבית הנקי הרי יש עו”ד, חברת בדק בית, דמי תיווך, היטלים ועוד, ההמלצה לקחת עורך דין שילווה אתכם בביצוע הרכישה וחברת בדק בית לבדיקת ליקויים טרם קבלת המפתח.