כאמור ביצוע ביקורת לנכס יחסך לכם הרבה עלויות והוצאות, כל הליקויים שתגלו טרם הכניסה שלכם לנכס מחוייבים לטיפול על ידי הקבל או בעל הדירה ממנו אתם רוכשים את הבית, נסו להשוות זאת לרכישת רכב, בדיקה לפני קניה תעשו נכון, אז קל וחומר בדיקה לבית. יש כמה סוגים של בדק בית:
בדיקה הנדסית – הבדיקה הנפוצה ביותר וכוללת בתוכה את בדיקות האינסטלציה, חשמל, איטום, ריצוף, נגרות, אלומיניום ועוד.
בדיקה תכנונית – בדיקת התאמה של המבנה לתוכניות המקור של המבנה ובהצלבה לתוכניות עירוניות ומחוזיות, לא אחד ליקויי בניה נובעים מחוסר התאמה בין הבנוי למתוכנן.
בדיקה לדירות יד שנייה | לאחר שיפוץ – גם שרוכשים נכס שאינו חדש או שעבר שיבוץ יש חובה להעביר לו בירוקת, לרוב יתגלו ליקויים שנוצרו בעקבות שיפוץ לא מקצועי או בלאי של נכס ישן. חשוב שתזכרו כי בדיקת הנכס אינה נחלת רוכשי הנכסים החדשים אלה לכולם, חשוב שתדעו שגם אם אתם רוכשים דירה מיד שניה שלמראית עין צבועה יפה, משופצת הליקויים שמסתירים רבים מאוד ורק ביקורת מקצועית תאתר אותם
בדיקה לדירות חדשות – קונים נכס חדש מקבלן? חובה לבצע בדק בית, רק לאחר הבדיקה תקבלו את התמונה האמיתית של הליקויים ואת הערכת העלויות לתיקונם, לעיתים אף תיאלצו להיפגש בבית משפט עם דוח הליקויים שאותו הקבלן חייב לתקן.
שמאות מקרקעין – אם אתם עומדים לבנות בית חדש מומלץ לבצע שמאות מקרקעין על מנת להעריך את שווי הנכס המיועד, את עלויות הבניה, אילו היתרים והיטלים נדרשים ועוד.